Bugün İftara Ne Pişirsem? Tandır Çorbası Tarifi

Bugün İftara Ne Pişirsem? Tandır Çorbası Tarifi
İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...

İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...

KONYA MUTFAĞI’NDAN

TANDIR ÇORBASI

Malzemeler:

1 su bardağı yeşil mercimek

1 su bardağı nohut

1 su bardağı kuru fasulye

2 yemek kaşığı sadeyağ

2 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma

2 adet soğan

1 su bardağı bulgur

1 yemek kaşığı domates salçası

8 su bardağı et suyu

1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Mercimek, nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatın. Güveçte yağ ile birlikte soğan sararıncaya kadar kavurun. Önce bulgur ardından salçayı ilave edin ve karıştırın. Mercimek, nohut, fasulye ve et suyunu ilave edin. Ardından biberleri atın ve kaynayıncaya kadar kapağı kapalı tutup hafif ateşte pişirin. Fasulye ve nohutlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık bir saat pişirin. Tuzu ilave ettikten sonra on dakika daha pişirin ve ateşten alın. 15-20 dakika kadar dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun…