- Haberler
- Konya Haber
- Konya'da mor şölen heyecanı: Binlerce kişi o eşsiz manzaraya akın etti!
Konya'da mor şölen heyecanı: Binlerce kişi o eşsiz manzaraya akın etti!
Karatay Belediyesi tarafından bu yıl 5'inci kez düzenlenen Geleneksel Lavanta Günleri büyük bir coşkuyla yaşandı
SELVİ: KARATAY TÜRKİYE'YE İLHAM OLMALI
AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi ise Karatay Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Lavanta Günleri'nin çevre bilincini güçlendiren önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.
Her yıl büyüyerek devam eden Karatay Lavanta Günleri'nde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Latif Selvi, çevrenin korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması konusunda herkese önemli sorumluluklar düştüğünü ifade etti. Festival alanında çocuklar ve gençlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Selvi, doğayla iç içe büyüyen nesillerin geleceğin daha yaşanabilir şehirlerinin inşasında önemli rol üstleneceğini vurguladı.
İklim değişikliğiyle mücadelede yalnızca konuşmanın yeterli olmadığını, uygulamaya geçirilen çalışmaların büyük önem taşıdığını belirten Selvi, Karatay Belediyesi'nin çevreyi güzelleştirmeye ve yeşil alanları artırmaya yönelik projeleriyle bu anlayışın başarılı örneklerinden birini ortaya koyduğunu söyledi. Lavanta bahçeleri, gül bahçeleri ve çevre düzenlemeleriyle Karatay'ın çevre odaklı belediyecilik anlayışını başarıyla hayata geçirdiğini ifade eden Selvi, bu çalışmaların Türkiye'deki diğer belediyelere de ilham vermesi gerektiğini kaydetti.
Karatay Lavanta Günleri'nin her yıl daha fazla katılımcıyı bir araya getirdiğine dikkat çeken Selvi, organizasyonun şehir kültürüne ve sosyal yaşama önemli katkılar sunduğunu belirtti. Lavanta Günleri'nin yalnızca bir festival olmadığını, insanları bir araya getiren, paylaşımı artıran ve çevre bilincini güçlendiren önemli bir buluşma olduğunu ifade eden Selvi, bu tür organizasyonların toplumun her kesimine hitap ettiğini söyledi.
Çocuklardan gençlere, yetişkinlerden yaşlılara kadar herkesin mutlu ve huzurlu yaşayabileceği şehirler oluşturmanın ortak sorumluluk olduğunu dile getiren Latif Selvi, milletvekillerinden belediye başkanlarına, kamu kurumlarından vatandaşlara kadar herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi halinde şehirlerin daha yaşanabilir hale geleceğini ifade etti.
Karatay'ın ortaya koyduğu çevre ve yaşam odaklı belediyecilik anlayışının Türkiye genelinde yaygınlaşması gerektiğini vurgulayan Selvi, belediyelerin bu alandaki hizmetlerde birbirleriyle yarışmasının şehirlerin gelişimine önemli katkı sağlayacağını söyledi. Konuşmasının sonunda Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca başta olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Selvi, Karatay Lavanta Günleri'nin hayırlı olmasını temenni etti.
Karatay Belediyesi
Bakmadan Geçme