• Haberler
  • Konyaspor
  • Konyaspor, EURO 2032 için stadyumda yenileme çalışmalarına başlayacak! İşte Açıklama

Konyaspor, EURO 2032 için stadyumda yenileme çalışmalarına başlayacak! İşte Açıklama

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda yenileme çalışmaların başlayacağı duyuruldu.

Konyaspor Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, Konya Büyükşehir Stadyumu'nda değişiklikler yapacaklarını açıkladı. Konya'nın EURO 2032'ye aday şehir olması için stadyumdaki yenileme çalışmalarının başlayacağını ifade etti. 

Konu hakkında Ajansspor'a açıklamalarda bulunan Yönet; “EURO 2032 Avrupa Şampiyonası Türkiye ve İtalya ev sahipliğinde yapılacak. Türkiye'deki maçlara ev sahipliği yapacak şehirlerden bir tanesinin Konya olması yönünde çalışmalarımız var. Biz Konyaspor Kulübü ve Konya şehri olarak 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki şehirlerden bir tanesi olmak istiyoruz. UEFA'nın bu tür Avrupa Şampiyonaları'nda stadyumlarda istemiş olduğu teknik özelliklerin yeterli olabilmesi adına bizler stadyumumuzda Avrupa Futbol Şampiyonası oynanacakmış gibi, Konya'nın aday şehir olduğunu kabul etmişler gibi hazırlığımızı şimdiden yapmaya başlıyoruz. Konyaspor olarak sadece günü kurtarmak değil Türk futboluna katkı sunacak adımları atmaya çalışıyoruz. Stadyumumuzda teknik olarak bazı eksikliklerimizin olduğunu düşünüyorum. Mevcut olan regülasyonlara uymaya çalışıyoruz. Bizler her şeye en yeni ve en modern olmak için çalışıyoruz” dedi. 

Konyaspor Kulübü, Galatasaray karşılaşmasından sonra kale arkalarında çalışmalara başlayacak. Kale arkalarında loca yapımı başlayacak. Mevcut loca sayısı 52'den 70'e kadar yükseltilecek. 

Bakmadan Geçme