Konyaspor yönetiminden galibiyet yorumu! 'Öldük öldük dirildik'

Konyaspor yönetiminden galibiyet yorumu! 'Öldük öldük dirildik'
 S.Yazı İşleri Müdürü
Konyaspor Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, 2-1 kazanılan Başakşehir maçından sonra açıklamalar yaptı.

Konyaspor Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, 2-1 kazanılan Başakşehir maçından sonra açıklamalar yaptı.

Öldük öldük dirildik diyerek sözlerine başlayan Yönet; "Galip gelinen bir maçtan sonra yüzler gülüyor. Çok zorlu ve önemli bir maçtı. Bence 6 puanlık bir maçtı. İki haftalık kayıplardan sonra iç sahada yapacağımız bu maç çok değerliydi. Oyuncularımız çok ciddi mücadele gösterdiler. Konyaspor olarak Türk futbolunun önemli aktörlerinden bir tanesi olmak istediğimizi söylemiştik. Önemli aktörlerden bir tanesi olunurken bu sadece sportif başarıyla olmaz. Bir duruşla, centilmenlikle, mesajlarla olur. 10 kişi kalan takımımız galibiyete uzanmayı bildi. Emeği olan başta teknik heyetimize, hocamıza, yardımcılarına, futbolcularımıza, başkanımıza, yönetim kurulundaki kıymetli arkadaşlarımıza, taraftarlarımıza, çalışanlarımız dahil olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür borç biliyoruz" dedi.

"Futbolcuların kendilerine olan özgüvenlerinin boş olmadığını görüyoruz"

Futbolcuların sahada iyi mücadele ettiklerini söyleyen Yönet; "Futbolcular kendiliğinden Avrupa’da oynama hedefi koymuşlardı. Futbolcuların bu kendilerine olan inanmışlığını gösteriyordu. Çalışma azim ve gayretlerini gösteriyordu. Aslında futbolcular tüm Konya şehrine, hatta yönetim bize bile aslında mesaj veriyor. ‘Biz buna inanıyoruz, sizler de bize inanın mesajı veriyordu.’ Kendilerine olan özgüvenleri işin doğrusunu söylemek gerekirse beni çok şaşırtmıştı. Ama bugün gelinen noktada futbolcu kardeşlerimizin kendilerine olan özgüvenlerinin boş olmadığını görüyoruz" açıklamalarını yaptı.

"İlkelerden taviz vermeyeceğiz"

Hakem kararları hakkında konuşan Yönet; "Maç içerisinde hakem kararlarının çok tartışıldığı ve tartışılacağını düşünüyoruz ve görüyoruz. Ancak biz Konyaspor yönetimi olarak koymuş olduğumuz ilkelerden taviz vermeyeceğiz. Konyaspor taraftarını da hem tebrik ediyorum hem teşekkür ediyorum. En önemli yerde ayağa kalktılar. Niçin? Konyaspor taraftarı bilinçli bir taraftardır. Sahada olan kararların doğru olmadığını görerek ayaklandılar ve tepkilerini ortaya koydular. Bu tepki aynı zamanda futbolcularımız için eksik kalan futbolcularımıza da bence bir direnç sağladı" dedi.