Ayşe kadın fasulye yavan olmasın istiyorsanız böyle pişirilmeli! Yemeğe lezzet katan tüyo

Ayşe kadın fasulye yavan olmasın istiyorsanız böyle pişirilmeli! Yemeğe lezzet katan tüyo
Bildiğiniz gibi, fasulye yemeği Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Ancak, bazen fasulye yemeği maalesef yavan olabiliyor.

İşte bu noktada, size harika bir tüyo vereceğiz: Ayşe kadın fasulye yavan olmasın istiyorsanız, böyle pişirilmeli!

Zeytinyağlı Ayşe Kadın Fasülye Malzemeleri

  • 1 kg. fasülye
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 kaşık salça
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • Tuz

maxresdefault.jpg

Zeytinyağlı Ayşe Kadın Fasülye Nasıl Yapılır?

  1. Fasulyelerin kılçıklarını hafifçe keserek çıkarınız.
  2. Bütün veya ikiye bölüp yıkayınız.
  3. Bir tencereye yağı, kıyılmış soğanı koyup hafif­çe öldürünüz.
  4. Fasulyeleri koyup kapağını kapatıp hafifçe örtünüz(Tencereyi silkeleyerek) . Kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğ­ranmış domatesi koyup onunla da domatesler ölünceye kadar silkeleyerek pişiriniz.
  5. Kâfi miktar su, koyup harlı ateşte pişiriniz.
  6. Kabında soğutup tabağına koyup servis yapınız

Görüldüğü gibi, Ayşe kadının bu tüyosuyla fasulye yemeğiniz artık yavan olmaktan uzak, lezzetli ve doyurucu olacak. Umarız bu tüyo ile fasulye yemeği yaparken daha keyifli vakit geçirirsiniz.

Kaynak:Haber Merkezi