İlk kez tadan vazgeçemiyor.. Kabaklı sütlaç olur mu? İşte kabaklı sütlacın püf noktası

İlk kez tadan vazgeçemiyor.. Kabaklı sütlaç olur mu? İşte kabaklı sütlacın püf noktası
Rize mutfağının en iyi lezzetlerinden biri olan kabak sütlacı son dönemde popüler oldu. Bakın kabak sütlacı nasıl yapılıyor

Türk mutfağının en sevilen sütlü tatlıların başında sütlaç geliyor. Ancak klasikleşmiş sütlaç yemek istemeyenler için farklı bir tarifimiz var. Kabaklı sütlaç tarifi ile geleneksel lezzetin dışına çıkın. Daha çok Rize'de yapılan bu sütlaç son dönemin en popüler tariflerinden biri oldu

İşte kabak sütlacının tarifi ve püf noktaları

Kabak Sütlacı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

taze siyah kabak
süt
şeker
tuz


Kabak Sütlacı Nasıl Hazırlanır?

Kabak parçalara bölünüp kabukları soyulur, küçük küçük doğranıp suyla pişirilir. Kepçe ile iyice ezilerek süt,şeker ve tuz ilave edilir, on dakika kadar pişirilir, sahanlara veya taslara boşaltılarak soğuk veya sıcak yenebilir.

Evet tarif bu şekildedir...

KLASİK SÜTLAÇ TARİFİ

Malzemeler:


- 1 litre süt
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Tarçın (servis için)

Yapılışı:


1. Pirinci yıkayıp süzün.
2. Bir tencereye pirinci ve yarım su bardağı suyu koyup pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
3. Pirinçler suyunu çektikten sonra üzerine sütü ekleyin ve kaynamaya bırakın.
4. Süt kaynamaya başladıktan sonra toz şekeri ve vanilini ekleyin. Ara sıra karıştırarak yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
5. Nişastayı biraz soğuk süt ile açıp kaynayan sütlaça ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
6. Piştikten sonra kaselere boşaltıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
7. Servis yaparken üzerlerine tarçın serpip servis edebilirsiniz.

Kaynak: