Asırlık Türk Mutfağı Mirası Yaşatılıyor!

Asırlık Türk Mutfağı Mirası Yaşatılıyor!
Vali Vahdettin Özkan, Türk mutfağının sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürünün geniş kitlelerle tanıtılması amacıyla ilan edilen “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen programın açılış törenine katıldı.

Valiliğimiz koordinesinde, Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla gerçekleştirilen programın açılışında konuşan Vali Vahdettin Özkan; “Öncelikle çiftçilerimize teşekkür ediyor şükranlarımızı arz ediyoruz. Gerçekten alın teriyle gecesini gündüzüne katarak bize sunmuş oldukları bu gıdaları onlara borçluyuz. Dolayısıyla tarımsal faaliyetleri sürekli sürdürmemiz çok önemli.” dedi.

whatsapp-image-2024-05-21-at-15-48-55.jpeg

Tarımsal faaliyetlerin kültürümüzü şekillendiren en önemli mecralardan olduğuna değinen Vali Özkan; “Tarımsal faaliyetlere rehberlik eden ilgili dairelerimiz, müdürlüklerimiz ve sektör temsilcilerine teşekkür ediyoruz. Burada öteden beri Konya’mızın, Konya merkezli bu gastronominin, bu üretimin değişik versiyonlarının oluşturulması yönündeki maharetini beraber müşahede ediyoruz. Günümüzde de bunun artarak devam ettiğini görüyoruz. Bugünde sektörün içinde geleneksel Türk mutfağını, Konya mutfağını sürdürülebilir bir mecrada hem inşa eden hem sürdüren kardeşlerimiz var. Sektördeki tüm arkadaşlarımıza da teşekkür ederiz. Millî Eğitim Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Bakanlığımız ilgili taşra birimlerinin, bu konuda duyarlı olması, buna müdahil olması, buna rehberlik etmesi destek vermesi çok kıymetli. Hassaten bu konuda duyarlılık gösteren, faaliyete geçen rehber öğretmenlerimize, öğrencilerimize teşekkür ederiz.” dedi.

whatsapp-image-2024-05-21-at-15-48-54.jpeg

Konya’mızda geleneksel ürünlerin tescil edilmesi, tarif edilmesi ve gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurgulayan Vali Özkan; Bütün bu organizasyonda sektörle, eğitim camiasıyla, kültür camiasıyla beraber ev sahipliği yapan Konya Olgunlaşma Enstitüsü’ne teşekkür ederek ‘Türk Mutfağı Haftası’ etkinliklerinin sağlığa ve geleneksel ürünlerimizin gelecek nesillere aktarılmasına vesile olmasını diledi.

Konuşmaların ardından ‘Mesleki Eğitimde Türk Mutfağı’ stantlarının açılışını gerçekleştiren Valimiz Vahdettin Özkan, stantları tek tek gezerek geleneksel yemeklerimiz hakkında bilgi aldı.

Kaynak:Haber Merkezi