Hamsiköy Sütlacı Konya'ya Geldi!

Hamsiköy Sütlacı Konya'ya Geldi!
 Muhabir
Tarihi 1924 yıllarına dayanan meşhur Hamsiköy sütlacı Konya’ya geldi. Türbe Önü Çarşısı’nda açılan Fethi Paşa Hamsiköy Sütlaççısı Konya şubesi, coğrafi işaretli Trabzon sütlacının lezzetini Konyalılara sunuyor.

Tadını ve görüntüsünü bilenlerin hayır diyemeyeceği ve yaz aylarında hafif yapısıyla sıklıkla tercih edilen sütlü tatlıların başını çeken sütlaç adını Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Hamsiköy mahallesinden alıyor. Hamsiköy sütlacı 2017 yılınca coğrafi işaret alan ilk sütlaç olarak lezzetiyle ün salmış Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında tahtını koruyor. Gümüşhane ilinden Zigana geçidini kullanarak Trabzon’a giden misafirleri ağırlayan ilk köy Hamsiköy olarak biliniyor. Ziyaretçiler burada Hamsiköy sütlacını yemeden bölgeden ayrılmıyor.

whatsapp-image-2024-06-10-at-14-29-14-1-001.jpeg

Hamsiköy sütlacını yemek için Tranbzon’a kadar gitmek istemeyen lezzet tutkunlarını ise Konya Türbe Önü Çarşısı Aziziye Mahallesi’nde açılan Fethi Paşa Hamsiköy Sütlaççısı bekliyor. Mekan sabah 10:00 akşam 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Burada sadece sütlaç değil çikolatalı ve sütlü tatlılar da müşterilere sunuluyor. Tatlı fiyatları ise 140 TL’den başlıyor.

-Büşra GÜLTAŞ