İftara ne pişirsem? Konya Mutfağı'ndan Toyga Çorbası
İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...
TOYGA ÇORBASI
MALZEMELER:
½ su bardağı yarma buğday önceden suda bekletilmiş ve haşlanmış
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süzme yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı haşlanmış nohut
6 su bardağı su
½ tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
YAPILIŞI:
Tencereye yoğurt, yumurta ve unu koyup birbirine karışana kadar iyice çırpın. Üzerine suyu ve önceden suda bekletilmiş, haşlanmış yarmayı ekleyip tekrar karıştırın ve ocağın altını açıp kaynamaya bırakın. Ara ara karıştırarak tencerenin dibinin tutmamasını sağlayın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, haşlanmış nohutu ekleyin ve 15 dakika kadar daha pişirin. Ayrı bir küçük tavada tereyağını kuru nane ile birlikte kızdırın ve çorbaya ekleyip karıştırın. Sıcak servis edip, sevdiklerinizle tüketin. Afiyet olsun…
Kaynak:Konya'nın Sesi