Konya’da 3. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi gerçekleştirildi!

Konya’da 3. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi gerçekleştirildi!
 Muhabir
Konya’da 3 gün boyunca sürecek olan Necmettin Erbakan Üniversitesi 3. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi’nin açılışı yapıldı. Toplamda 13 kurs, 36 davetli konuşmacı oturumu ve 30 sözlü bildiri oturumu 3 gün boyunca sürecek.

Konya’da gerçekleştirilen kongrenin bu yılki teması, diş hekimliği alanındaki güncel ve yenilikçi yaklaşımlar olacak. Kongrede Periodontoloji, Endodonti, Protetik Diş Tedavisi, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, Restoratif Diş Tedavisi, Ortodonti, Pedodonti ve Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi gibi birçok önemli alanda en son gelişmeleri ve yenilikleri paylaşılacak. Bu yıl kongreye bin 500'ün üzerinde katılım sağlandı. 373 bildiri, 158 poster bildiri ve 215 sözlü bildiri ile bilimsel program oldukça zenginleştirildi. Ayrıca, kongreye 56 firmanın stand katılımı ile sektörün önde gelen firmaları da destek verdi.

dsc-0132.jpg

3 gün sürecek kongrede diş hekimliği ile alakalı güncel gelişmeler ele alınacağını açıklayan Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Bölümü Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, “Diş Hekimliği Fakültemiz tarafından düzenlenen ulusal ve uluslararası bilim camiasından değerli temsilcilerin katıldığı Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 3. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresine hepiniz hoş geldiniz. Üç gün boyunca devam edecek kongremizde Kurslar, Paneller, Konferanslar ve Fuar alanı ile diş hekimliği ile alakalı güncel gelişmeler ele alınacaktır. Kongremizin düzenlenmesinde emeği geçen başta sayın Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu hocam olmak üzere emeği geçen herkese şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Diş hekimliğinin önemini biliyor ve mesleği geleceğe taşıyacak fikir ve çalışmaları dikkatle takip ediyoruz. Bu bilinçle 2019 yılında “Modern Diş Hekimliğinde Dijital Yaklaşımlar” konulu ilk sempozyumumuzu gerçekleştirdik. 2021 yılında 1500 kişi ve Türkiye’de ki Diş Hekimliği fakültelerin %80’ninden katılımın olduğu 1. Uluslararası kongremizi online olarak gerçekleştirdik. Daha sonra 2022 yılında 22 yıldır yapılmayan ve Konya da ilk defa büyük çaplı bir diş hekimliği kongresi düzenleyerek 1200’den fazla meslektaşımızı Konya’da toplamanın ve yüz yüze 2. Uluslararası Diş Hekimliği Kongremizi düzenlemenin sevincini ve mutluluğunu yaşadık. Bugünde çok kısa süre önce İstanbul’da Dünya Diş Hekimleri Fuarı, yakında zamanda yine İstanbul ve Antalya’da Dünya Diş Hekimliği kongresi, Endodonti kongresi, Estetik Diş Hekimliği Akademisi Kongresi gibi büyük ve yıllardır yapılan Diş Hekimliği kongreleri olmasına rağmen meslektaşlarımız bizim kongremizi tercih ettiler ve Konya’da 1500’den fazla meslektaşımızı bu üç gün misafir etmenin haklı mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Gösterdiğiniz bu büyük ilgiye şahsım ve fakültem adına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İLK TAM TEŞEKKÜLLÜ DİJİTAL LABORATUVARINDA ÜRETİME BAŞLANACAK

whatsapp-image-2024-05-24-at-13-54-32-001.jpeg

Türkiye’nin ilk tam teşekküllü Dijital Laboratuvarında protezlerin üretilmeye başlanacağını belirten Dekan Tunçdemir, “Fakültemizde diş hekimliği akreditasyon derneğinin ve diş hekimleri Dekanlar konseyinin fikirlerine ve iş birliğine yönelik adımlara büyük önem verilmektedir. Eğitim planlamalarında bu kurumlarında değerli fikirleri referans alınmaktadır. Amacımız, öğrenme odaklı çalışma alışkanlığı kazanmış ve insani değerlerle donanmış bilgili ve yetenekli diş hekimleri yetiştirmektir. Bu anlamda Fakültemizi 5 yıllığına tam akredite edebilmek için var gücümüz ile çalışıyoruz. Fakülte olarak ilkleri gerçekleştirmeyi seviyoruz. Şu anda alım aşamasında olan simülasyon merkezi kurma projemiz ile öğrencilerimiz daha etkin bir eğitim vermek, Araştırma laboratuvarımıza almayı planladığımız micro ct cihazı ile hem fakültemiz çalışanlarına yeni araştırma alanları açmak hem de dışarıya hizmet vererek fakültemize gelir kaynağı oluşturmak istiyoruz. Çocuk ve Tedavi bölümlerimize yeni aldığımız ağız içi tarayıcılar ile bu bölümlerde alınan dijital ölçüleri protez bölümünde kurduğumuz 23 diş teknisyenin çalıştığı Türkiye’deki ilk tam teşekküllü Dijital Laboratuvarımıza aktarıp restorasyonlarımızı orada üretmeye başlayacağız. Yani kısacası fakültemizi her daim daha ileriye taşımak, yeniliklerin altına imza atmak için el birliğiyle her gün daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle hepimiz için faydalı bir kongre olmasını temenni ediyor” dedi.

DÜNYA STANDARTLARINA ULAŞMADA BÜYÜK ADIMLAR ATILIYOR

dsc-0174.jpg

Türkiye’de diş hekimliği eğitimi ve hizmetinde Dünya standartlarına ulaşmak için büyük adımlar atıldığını söyleyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Cem Zorlu, “Sağlık alanın başarılı olmadan diğer konulardaki kat ettiğimiz başarılarının eksik kalacağı muhakkaktır. Bu nedenle sağlık alanındaki tüm yaklaşımların, tüm plan ve stratejilerin bu gerçek üzerine inşa edilmesi gerektiğine canı gönülden inanıyoruz. Ülkemizdeki diş hekimliği eğitimi ve hizmetleri dünya standartlarına ulaşma yolunda büyük adımlar atmaktadır. Bu yüzden düzenlenen bu tür kongreler oldukça önemlidir. Bu kongrenin düzenlenmesinde Diş Hekimliği Fakültemize, akademi ve idari personelimize, değerli paydaşlarımıza ve destekçilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu üç gün boyunca dolu dolu geçecek oturumlarla hem mesleki anlamda zenginleştiğiniz hem de yeni dostluklar ve iş birlikleri kuracağınız verimli faydalı bir kongre temenni ediyorum” şeklinde konuştu. -Buse Aşcı