Konya’da Toprağa Yatırım Arttı! Fiyatlar Dudak Uçuklatıyor!

Konya’da Toprağa Yatırım Arttı! Fiyatlar Dudak Uçuklatıyor!
 Muhabir
Coldwell Banker Ofis Brokeri Selman Çifci, Konya’da artan gayrimenkul fiyatlarının vatandaşı arsaya yönelttiğini ve arsa satışlarının yüzde yüz arttığını Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı.

Konut fiyatlarında yaşanan artıştan dolayı vatandaşın arsaya yöneldiğini ancak arsa satışlarında da artış olduğunun altını çizen Coldwell Banker Ofis Brokeri Selman Çifci, “Arsalarda son bir yılı değerlendirecek olursak Konya genelinde metrekaresi 6 bin lira olan imarlı yerler şu anda 10 bin lira ve 12 bin lira oldu. Bir yıl içerisinde neredeyse arsa fiyatlarında yüzde yüz fiyat artışı yaşadık. İnsanlar arsa satışına yöneldi ancak cazip arsa bulamadıkları için ve 2 milyondan aşağı gayrimenkul konutta yer bulamadıklarından dolayı Konya'ya yakın bölgelerde tarlalara yöneldiler” ifadelerini kullandı.

screenshot-20231011-110311-drive-93fxr4pon9-295x350-001.jpg

ARSALAR KAT KARŞILIĞI SATILIYOR!

Konya’da ihtiyaca yönelik konut bulamayan vatandaşların toprağa yatırım yaptığını belirten Çifci, “Tarla fiyatlarının son bir yılda yüzde iki yüz zam yaşadığını görüyoruz. Şu anda bir raporlama yapıyorum, iki yıl önce 350 bin lira rakam çıkarttığımız yere şu anda 1 milyon 360 bin lira rakam çıkarttık. Ancak gayrimenkulde yatırımdan ziyade daha çok ihtiyaca yönelik konutlar satılıyor. Konut bulamayanlar ise toprağa yatırım maksadıyla tarlaya yatırım yapıyor. Arsalarında rakamı yüksek olduğu için ihtiyaca yönelik müteahhidin işine yarıyorsa o alabiliyor. Arsalar zaten son 1,5 yıldır kat karşılığı müteahhitlere verilmek üzere işlem görüyor” diye konuştu.

arsa-ekspertiz-tarla-arsa-eksperi-768x484-001.jpg

Yatırımcıları satın alımlarda yaşanan sorunlara karşı uyaran Çifci, “İnsanlar bir yer alırken mutlaka işi bilene danışarak ya da aldıkları yere mutlaka ve mutlaka ekspertiz yaptırarak hareket etmeli, bu konularda piyasada çok farklı fiyat bilgisi olduğu için dikkat etmelerini öneriyorum” dedi.

-Büşra GÜLTAŞ