- Haberler
- Konya Haber
- Konya'nın tarihi çarşısında dönüşümde ikinci perde kapandı
Konya'nın tarihi çarşısında dönüşümde ikinci perde kapandı
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Peynir Pazarı'ndaki ikinci etap yıkım çalışmaları tamamlandı.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında daha önce birinci etap yıkım çalışmalarını tamamladığı Peynir Pazarı’nda ikinci etap çalışmalarını da tamamladı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya Modeli Belediyecilik” anlayışıyla şehrin yüzlerce yıllık tarihi kimliğini koruyarak geleceğe hazırlamak için birbirinden önemli kentsel dönüşüm yatırımlarını hayata geçirdiklerini söyledi.
Konya’nın geçmişten gelen kadim değerlerini gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Altay, “Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı Çevresi Kentsel Dönüşüm Projemiz de bu anlayışımızın önemli bir parçası. Daha önce birinci etap çalışmalarını tamamladığımız projenin ikinci etabında da fiziki ömrünü tamamlamış binaların yıkımını bitirdik. Böylece 2 bin 235 metrekarelik bir alanda dönüşüm gerçekleştirilmiş oldu. Burada yalnızca fiziki bir dönüşüm gerçekleştirmiyor, aynı zamanda şehrimizin hafızasını, ticari geçmişini ve kültürel mirasını geleceğe taşıyacak bir süreci yürütüyoruz. İnşallah şehrimizin tarihi ticaret aksını daha güçlü hale getireceğiz” diye konuştu.
Tarihi alandaki kentsel dönüşüm çalışmalarında esnafın memnuniyetini esas aldıklarını da vurgulayan Başkan Altay, projenin hayırlı olmasını diledi.
Bakmadan Geçme

