İftara ne pişirsem? Konya Mutfağı'ndan Kakırdaklı Börek

İftara ne pişirsem? Konya Mutfağı'ndan Kakırdaklı Börek
İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...

İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...

KAKIRDAKLI BÖREK

MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:

1 su bardağı ılık süt

20 gram yaş maya

1 su bardağı su

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvıyağ

1 yemek kaşığı şeker

1 yumurtanın akı

Aldığı kadar un

Tuz

BÖREĞİN İÇİ İÇİN:

1 su bardağı kakırdak (kavrulmuş kuyruk yağı)

1 büyük soğan

2 adet domates

2 adet yeşilbiber

Maydanoz

Pul biber

Karabiber

YAPILIŞI:

Böreğin içi için domateslerin kabuklarını soyun. Soğanı, biberi, domatesleri ve maydanozları incecik doğrayın. Doğradığınız malzemelere kakırdağı ekleyin. Baharatları ekleyip karıştırın. Yoğurma kabının içine ılık sütü, yaş mayayı, şekeri ve az miktar un ekleyin ve karıştırın. 10 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin. Beklettikten sonra un hariç diğer kalan tüm malzemeleri ekleyin. Unu kıvamına göre ilave edin. Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur haline gelene kadar yoğurun. 20 dakika mayalandırın. Avuç içi büyüklüğünde bezeler yapın. Bezeleri oval şekilde açın ve içten koyup kapatın. Üstlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Pişen börekleri servis tabağına alın.

Kaynak:Konya'nın Sesi