İftara ne pişirsem? Konya Mutfağı'ndan Kakırdaklı Börek
İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...
KAKIRDAKLI BÖREK
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
1 su bardağı ılık süt
20 gram yaş maya
1 su bardağı su
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 yumurtanın akı
Aldığı kadar un
Tuz
BÖREĞİN İÇİ İÇİN:
1 su bardağı kakırdak (kavrulmuş kuyruk yağı)
1 büyük soğan
2 adet domates
2 adet yeşilbiber
Maydanoz
Pul biber
Karabiber
YAPILIŞI:
Böreğin içi için domateslerin kabuklarını soyun. Soğanı, biberi, domatesleri ve maydanozları incecik doğrayın. Doğradığınız malzemelere kakırdağı ekleyin. Baharatları ekleyip karıştırın. Yoğurma kabının içine ılık sütü, yaş mayayı, şekeri ve az miktar un ekleyin ve karıştırın. 10 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin. Beklettikten sonra un hariç diğer kalan tüm malzemeleri ekleyin. Unu kıvamına göre ilave edin. Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur haline gelene kadar yoğurun. 20 dakika mayalandırın. Avuç içi büyüklüğünde bezeler yapın. Bezeleri oval şekilde açın ve içten koyup kapatın. Üstlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Pişen börekleri servis tabağına alın.
İftara ne pişirsem? Konya Mutfağı'ndan Bütümet
İftara ne pişirsem? Konya Mutfağı'ndan Yaprak Ciğer
İftara ne pişirsem? Konya Mutfağı'ndan Patlıcan Tiridi
Bugün İftara Ne Pişirsem? Tandır Çorbası Tarifi
İftara Ne Pişirsem? Sac Arası Tarifi
İftara ne pişirsem? Konya Mutfağı'ndan Toyga Çorbası
İftara Ne Pişirsem? Pekmez Helvası Tarifi
İftara ne pişirsem? Konya Mutfağı'ndan Nahni tarifi
İftara Ne Pişirsem? Su Böreği Tarifi
İftara Ne Pişirsem? İrmik Helvası Tarifi
İftara Ne Pişirsem? Arabaşı Çorbası Tarifi?
İftara ne pişirsem? Konya Mutfağı'ndan Etli Topalak
İftara ne pişirsem? Konya Mutfağı’ndan Piruhi
İftara ne pişirsem? Konya Mutfağı'ndan Kenevir Helvası
Kaynak:Konya'nın Sesi