Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Büyük Oyun

Büyük Oyun

Konyaspor bu hafta evinde Fenerbahçe’yi misafir etti ve ilk yarıdaki ağır yenilginin rövanşında büyük bir ihtimalle şampiyonluktan etti.
Geçtiğimiz hafta Sivasspor mağlubiyetinden sonra Konyaspor Ömeroviç ile yollarını ayırarak Ali Çamdalı`yı takımın başına getirdi. Hoca değişikliğinin doğruluğu ya da yanlışlığını ne tartışacak ne de konuşacak zamanımız yoktu ve ligde kalma adına zor ve bir o kadar da psikolojik olarak bizi hayata döndürecek bir maça çıkacaktık. Takım da büyük bir yenilenme ve şok etkisi lazımdı ki yönetim böyle bir yolu seçti.
Maç öncesi rakibin şampiyonluk adına son haftalardaki oyunu ve diğer şampiyon adayının maçlarını ezici üstünlükle kazanması onları zor duruma düşürecek bir psikolojiye sokacağını düşünüyordum ki maç sırasında da bunu net bir şekilde gördük.

Maçı genel olarak değerlendirecek olursak temsilcimizin büyük bir istek ve pozitif bir ruh hali ile maça çıktığını gördük. İlk düdükten son düdüğe kadar tüm oyuncularımız konsantre ve nerdeyse çok az hata ile oynadılar diyebiliriz. Rakibin hem teknik hem de kaliteli bireysel oyuncularına karşı üstün bir cevap vermeye çalıştılar.

Taktik anlamda özellikle Oğulcan`ın Fred`e direk presleri ve markajları rakibin istediği oyunu oynamasına izin vermedi. Ayrıca Adil ve Hadabe`nin de Cheko`ya markajları, sağ kanatta Ahmet ve Uğurcan`ın Tadiç ve Ferdi`ye direk presleri golü engellemede büyük etken oldular. Bu konuda Ali Çamdalı Hocayı tebrik etmek lazım. Taktik ve istek puan almada en büyük neden oldu.

Bu maç özelinde taraftarımız da büyük iş çıkardı ve takıma büyük itici güç oldular. Hepsini tebrik ediyorum.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında Konyaspor taraftarı haricinde rakip taraftarlarının da Konyaspor taraftarı ile maç izlemesine izin verilmesini tasvip etmiyorum. Bu takımlar ile yapılan maçlarda bilet fiyatlarını tüm tribünlerde yüksek tutulmasının doğru olacağını düşünüyorum. Önümüzdeki Galatasaray maçında tüm tribünlerin bin liranın üzerinde satışa çıkarılmasını Konyaspor yönetiminden rica ediyorum. Bizler rakip taraftarın kendi tribünlerinde maçlarını izlemesini istiyoruz. Umarım bu teklifim kulüp tarafından kabul görür.
Son olarak önümüzdeki hafta Samsunspor maçında da bu ruh, istek, arzu ve konsantrasyonla oyuncularımızın maça çıkmasını diliyor ve o gün bu işi bitirmemizi temenni ediyorum.

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi