‘LGBTİ’ nin meşrulaştırılması

Ülkemizde de süreç İstanbul Sözleşmesi’nin 11 Mayıs 2011 tarihinde imzaya açılması ve 24 Kasım 2011 tarihinde onaylanmasıyla başlamıştır. 24.11.2011 tarihinde ise İstanbul Sözleşmesi’nin uygun bulunduğuna dair 6251 sayılı kanun çıkartılmış, 6284 sayılı yasa ile sözleşme bir nevi yerelleşmiş, iç hukukta yerini almıştır.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

* Fatih Sultan Mehmet Han’ın bir çağ açıp bir çağın kapatılması tarihte yerini almışken, Ceddimiz Osmanlı ile övünürken, Avrupa birliği(AB)üyesi olabilme ve ödevin yapılabilmesi adına, Avrupa aşığı/sevicisi Mecliste olan partiler kısa sürede hep birlikte “İSTANBUL” SÖZLEŞMESİNİ oylamışlardır. Bu sözleşmenin gereği 6251 ve 6284 Sayılı kanunlar keza oy çokluğu ile çıkartılmıştır. Körü körüne batıcılık hastalığına tutulmuş batı taklitçisi partiler aksi yönde, şerh koyarak her hangi bir karşı çıkış ve duruş sergileyememişlerdir.

*Bazı ülkeler “LGBTİ” Eşcinselliği yasaklamışlar, bazıları da şerh koyarak ülkelerinin çıkarlarına, kültür ve inançlarına uygun yasal düzenlemeler getirmişlerdir.

*Başta Amerika olmak üzere 200 sayısına yakın ülke var, Ancak 17 ülke “LGBTİ” Eşcinselliği Yasal hale getirmişler yani kabul etmişler, mevzuatlarında yer aldığı gibi uygulamaları da devam etmekte, Eşcinsel evlilikler yapılmaktadır. Bu ülkeler; Arjantin, Belçika, Birleşik Krallık, Brezilya, Danimarka, Fransa, Kanada, İspanya, İsveç, İzlanda, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Güney Afrika, Uruguay ve Yeni Zelanda'dır.

*İslam Konferansı Örgütüne üye 51 Ülkeden 23 ülkede eşcinsellik yasak. İdam, hapis, kırbaçla cezalandırılıyor. Ülkelerin yalnızca altısında eşcinsellik yasal olarak kabul ediliyor. Araştırmam da yasal olan ve olmayan hangi ülkeler olduğuna dair bilgiye ulaşamadım/ tespit edemedim. Bu kadarı ile iktifa edelim.

*Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ülkede sapık ilişkileri Rus toplumu için LGBT İfsadını yıkıcı fikir ve değerler kategorisine alacak bir kararname ile eşcinsellikle yasal düzlemde mücadele edileceği basına yansıdı.

*ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ(AGD.)DEN ONURLU DURUŞ.

*Doğuş Üniversitesi Kadın çalışmaları uygulama ve araştırma merkezi(doukam)nin hazırladığı Toplumsal cinsiyet eşitliği sertifikası Proğramı kapsamında “Toplumsal cinsiyet ve Temel kavramlar” ve “Toplumsal cinsiyet eşitliğinin yerelleşmesi” gibi konularda eğitim verdi.

*Bu ifsat eğitimine karşı AGD. Üniversite komisyonu, TOPLUMSAL CİNSİYET DEĞİL, FITRATI SAVUNACAĞIZ! Pankartı kampüs asarak Tepki gösterdi, pankartta şu güzide ve anlamlı cümle yer aldı, “Bizim derdimiz kuklalarla değil, kuklacılarladır. Bizim mücadelemiz şahıslarla değil, zihniyetlerledir.”

* Sivil Toplum Kuruluşları(STK) temsilcilerimiz, cemaat önderlerimiz tepkilerini mitinglerde, medyada değil sadece, destekledikleri siyasi partilere göstermeleri gerekmez mi? Yasayı görmezden gel, sonra yasadan yararlanmak isteyenleri lanetle?! Bu, ikiyüzlü/aldatıcı politikalar ne zamana kadar? *STK’lar hayırda birbirleriyle yarışırken, şerleri önlemede de dayanışma içinde olmalılar.*Ne Garip haldeyiz ki, sapıkları lanetlerken, bu yolu/çığırı yasalarla hak ve özgürlükle açan siyasetçileri desteklemeye devam edebiliyoruz.

*“Haksızlık ve zulüm karşısında susan şeytanlar olmak”, ürkütmüyor artık bizi. İlahiyatçı/Yazar Ali Rıza Demircan hoca uyardı: “LGBT’ yi hem yasalaştırıyor, hem de engelleyeceğiz diyorsunuz, kimi kandırıyorsunuz?” çıkışını yaparak, kendisine yakışanı yaptı.

*”LGBT” sapkınlığından, Devlet de, STK’lar da, hepimiz gücümüze göre sorumluyuz. “Milli” olmayan, materyalist eğitimle nereye?!

Hoşça kalın, dostça kalın Allah’a Emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Turan Aydın Arşivi