Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Taraftarın Galibiyeti

Taraftarın Galibiyeti

Konyaspor bu hafta evinde Ankaragücü`nü yenerek yedi hafta sonra galibiyetle sahadan ayrıldı.

Rizespor maçından sonra şehir olarak muazzam bir birlik ve beraberlik örneği gösterdik. Haftanın başında Tümosan Konyaspor ile Konya Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokole başlayan daha sonra hem sosyal medya hem de taraftar grupları ile başlayan maça hazırlık etkileşimleri ile sezonun seyirci rekorunu kırmış olduk. Özellikle hafta ortasında Nalçacılılar grubunun sosyal medyada yapmış olduğu sohbet odası girişimiyle hem grup hem de kulüp yetkilileri tüm Konya halkını maça davet ettiler ve sonrasında da bu çağrıya muazzam bir geri dönüş aldılar. Maçtan önceki günün son saatlerine kadar hem taraftarlar hem de sponsorlar ile bilet yüklemeleri soluksuz devam etti.

Maç saatini hep birlikte dört gözle bekledik ve statta yerimizi aldık. Stada gelen tüm taraftarlar emin olun hem takımı hem de stadı çok özlemişler. Kale arkası tribünleri her zamanki gibi ayakta izlediler maçı. Ancak doğu ve batı tribünündeki taraftarlar ise gelen taleplere anında tepki göstererek hemen ayağa kalkarak tezahürata başladılar. Ben bu görüntüyü en son pandemi öncesi gördüğümü hatırlıyorum. Kaç sene geçmiş düşünün! Bir de bu sezon yapılan kombine ve bilet politikası yanlışı maça gelmekte çekingen olan ve hata her sene tereddütsüz gelen insanları küstürerek takımdan uzaklaşmasına sebep olmuştu. Ancak Ömer Korkmaz ve yönetimi bu maç ile tekrar taraftarı ve takımı birbirine kavuşturdu. Ben buradan kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Umarım bu kavuşma uzun süre devam eder.

Maça gelecek olursak…

Son haftalarda oynadığı oyunla umut veren ancak bir türlü galibiyet alamayan takımımız bu hafta oyun olarak çok tatmin etmese de sonuç olarak çok şükür istediğini aldı. Maçın ilk yarısı gayet iyi performans gösteren takımımız golü bularak soyunma odasına önde gitti. İkinci yarı ise haftalardır alınamayan galibiyet ve önde olmanın verdiği ruh hali ile ikinci yarı maçı sahasında kabul etti ve tek bir pozisyon bile vermeden sahadan üç puanla ayrıldı. İlk yarı rakibe birkaç pozisyon verse de ikinci yarı çok daha iyi savunma yaptı. İkinci yarı geçiş oyununu daha dikkatli ve doğru pas tercihleri yapsak ikinci golü de atabilirdik.

Maç bitimiyle hem takım hem tribünler sevinç ve mutlulukla tekrar birleşerek harika görüntüler verdi. Çok şükür evlerimize gülen gözler ile ulaştık.

Önümüzdeki maçta Beşiktaş’a misafir olacağız. Son haftalardaki oyun kurgusu, oyunculardaki istek, arzu, öz güven ve taraftarın desteği ile bu maçtan en az bir puanla dönülebileceğini düşünüyorum. Rakibin son haftalardaki düşüşünü İnşallah iyi değerlendiririz ve özgüvenimiz daha güçlü hale gelir.

Gelecek hafta tekrar mutlu bir şekilde yazı yazmak dileğiyle….

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi