Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Doğru Değişiklikler Güzel Sonuç

Doğru Değişiklikler Güzel Sonuç

Konyaspor bu hafta evinde Hatayspor`u konul etti. Geçtiğimiz hafta Beşiktaş maçından sonra yazdığımız yazıda “İnşallah hafta sonu gülen gözlerle burada olur ve güzel şeyler yazarız” diye temennide bulunmuştuk ve hamdolsun temennimiz nasip oldu.

Ankaragücü maçında olduğu gibi Hatayspor maçında da tribünler doluydu ve takıma büyük bir itici güç oluşturdular. Bu desteğin oluşmasında en büyük pay önce kulübün sonra da hem kuzeyde hem de doğu tribünde maç bileti için canhıraş çalışan büyük Konyaspor taraftarının. Her iki maç özelinde hem büyük çaba gösteren hem de stada gelen tüm taraftarlara şahsım adına teşekkür ediyorum.

Maça gelecek olursak…

Ömerovic hoca geçtiğimiz maçlara kıyasla biraz daha farklı bir on bir ile maça başladı. Özellikle savunmada Hadebe ve Damjanovic ikilisini herkes merak ediyordu. Bunun yanı sıra orta ve kanatlarda Ethemi ve Cicaldau ikilisinin yerine Oğulcan ve Ndao değişikliği de takıma olumlu yansımış göründü. İlk yarı kalemizde çok net iki pozisyon gördük ve kalecimiz Yakup çok iyi çıkardı. Bu iki pozisyonda maalesef bizim sağ kanadımızdan geldi. Haftalardır takımın en yumuşak karnı maalesef sağ kanadımız. Ahmet çok zayıf kalıyor. Bu zayıflığa bir de Prip`in desteğinin yetersiz olması kalemizde net pozisyonlar görmemize neden oluyor. İlk yarını en zayıf ikilisi de maalesef bu oyuncularımız oldu.

Rakip kontra üzerine bir oyun kurgusu oluşturduğundan maalesef ilk yarı ilerde çok iyi yerleşemedik ve istediğimiz organizasyonları sağlayamadık. Bir de oyunu hızlı çeviremediğimizden rakip kalede neredeyse net bir tane bile pozisyonu bulamadık.

İkinci yarıya Ömerovic net ve doğru bir kararla hem Ahmet`i hem de Prip`i çıkararak başladı. Prip geçtiğimiz haftalarda da maalesef çok etkili olamıyordu. Ancak attığı goller nedeniyle hoca on birden kesmedi. Maalesef bu maç da çok etkisizdi. İlk yarı sağdan bir tane bile atak yapamadık. Ndao ve Ethemi sağ ve sol kanada geçince her iki kanatta çok iyi işlemeye başladı. Özellikle sağ kanatta Ndao rakip defansı oldukça yordu ve gollerde çok büyük katkı sağladı. Hoca sağda Uğurcan ve Ethemi değişikliğinin meyvesini iki golde de çok iyi aldı. Biri golü atarken diğeri asist yaparak maçı kazanmamızda direk etki ettiler.

Bu maçın adamı bir tane değildi. Bana göre ilk yarının birinci adamı kalecimiz Yakup`ken ikinci yarının birinci adamları Uğurcan, Ndao ve Ethemi`ydi. Bunun yanı sıra her iki yarının da adamı Nzonz`iydi. Nzonzi büyük taktiri tebriği hak ediyor. Ömerovic hoca ile başka bir oyuncuya dönüştü.

Önümüzdeki hafta Pendikspor ile karşı karşıya geleceğiz. Ben bu maçtan da çok umutluyum. En az puan ile döneceğimizi düşünüyorum.

İnşallah gelecek hafta sonu da gülen gözlerle burada olur ve güzel şeyler yazmaya devam ederiz.

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi