Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

İnsan En Çok Zararı Kendisine Verir

24 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen genel kuruldan bugüne yaklaşık iki buçuk ay geçti. O gün büyük bir teveccühle seçilen yönetimin ve taraftarın temennisi lig şampiyonluğunun uzak olmadığı ve yakın zamanda gerçekleşeceği yönündeydi. Ancak bugün gelinen noktada o söylemlerden eser kalmadı. Bırakın şampiyonluğu, ilk beşi; düşme korkusu her kulvarda söylenmeye başladı. Ne oldu da bu kadar kısa bir sürede söylemlerden nereden nereye geldik?

Düşüncelerdeki yüzsen derecelik değişimin fitili genel menajerin görevden ayrılması ile başladı. Daha sonda yeni sportif direktör göreve başladı ve çok geçmeden tüm ülkenin takdirini kazanan ve sportif olarak başarılı olan İlhan hocanın gönderilmesiyle bu değişim zirveye ulaştı. Sonrasında da takımın hem kimyası hem de psikolojisi yerle bir olarak üst üste başarısız sonuçlar alınmaya başladı ki bu hafta sonu da yönetim istifaya davet edildi. Olaylar tabi bunlarla da bitmedi. Yeni hoca, giden kaliteli ayaklar, yeni gelen oyuncular ve hakem hatalarına tek bir cümle bile edilmemesi sürecin detayları arasında.

Peki bu olaylarda en çok kaybeden kim oldu derseniz öncelikle takım ve taraftarlar olduğu söylenebilir. Bana göre en çok kaybedenlerden bir diğeri de başkan ve yönetim kurulu oldu. Hem kendi gelecekleri hem de takımın geleceği açısından çok güzel giden bir süreci doğru yönetemeyerek kendi kendilerine ve tüm şehre ettiler. İlhan hoca ile olan sıkıntıları doğru iletişimle çözüp var olan sorunları incitmeden giderseler bugün bu cümleleri biz de yazmayacaktık.

Göreve ilk geldiklerinde mevcut borcu bitirip Konyaspor`un geleceğini kurtaracaklarını vaat eden yönetimin, sportif başarılara rağmen maalesef borcu istenen seviyeye getiremediklerini gördük. İlhan hocanın gönderilmesinde temel nedenler arasında saydıkları gençleri oynatma konusunda da yeni hoca ile istenen yolu kat edemediklerini görüyoruz. Potansiyeli herkes tarafından dile getirilen Ahmet Karademir’in Karaman FK`ya kiralanırken sadece Mehmet Ali`nin oynaması, Erhan`ın vasat kaleci performansına rağmen genç kalecilerin forma şansı bulamamaları da soru işaretlerinin oluşmasına sebep oldu. Ayrıca devre arası alınan oyuncuların kiralık ve gelecekte işimize yaramayacak oluşları da kafaları karıştırmıyor değil. Bir de sürekli aleyhimize gerçekleşen hakem hatalarına da tek bir cümle sarf edilmiyor oluşu tüm şehirde tepki ile karşılanıyor. Sahipsiz bir kulüp görüntüsü veriyor.

Bu hafta oynadığımız maça gelecek olursak. Ben açıkçası bir şeyler yapmaya çalışan ancak sahada ne yaptığını bilmeyen bir oyuncu grubu gördüm. İstek var ama organizasyon ve oyun taktiği yoktu. Çıkan 11`den yapılan değişikliklere kadar vasat bir teknik direktör tercihi vardı. İlerde sürekli frene basan Muhammed`i oyunun tüm bölümlerinde sahada tutan ve risk almayan teknik direktör maç sonunda da özürle taraftarın gönlünü almaya çalıştı. Kısacası bizim beklentilerimizin çok altında bir teknik direktör profili sergiledi.

Bundan sonra hem yönetim hem de hoca anlamında ne tür değişiklikler olur hepimiz merakla bekliyoruz. Yönetimin istifasını açıkçası şu an için beklemiyorum. Ama hoca değişikliğinin de çok sürmeyeceği kanaatindeyim. Konyaspor için gündemin bugünlerde çok yoğun olacağını düşünüyorum. Ancak bu gündemin sonunda kazananın Konyaspor`un olması en büyük dileğim.

Saygı ve Selamlarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi