Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Kaos

Prensip gereği yazılarımı maçın olduğu gün yazmıyorum. Çünkü sinirle yada sevinçle duygularımızı doğru ifade edemiyoruz. Bu hafta yazmayı düşündüğüm yazının içeri genel olarak, duraklama bitti gerileme dönemi mi başlıyor, güncel durumun sorumluları, çözümleri ve Beşiktaş taraftarına gösterilen tavizden bahsedecekkennnnnn……
Elimizde kocaman bir kaosu bulduk….
İlhan Hoca ile yolların ayrıldığı haberini sosyal medyadan işitmiş olduk.
Açıkçası bütün spor kamuoyu gibi bende bu karara makul bir anlam yükleyemedim. Evet ilhan hoca, ekibi ve oyuncu grubu son haftalarda formsuz görünüyorlardı. Ama göreve son vermeyi gerektiriyor mu derseniz kesinlikle hak etmiyorlar derdim. Ancak Konyaspor yönetimi bu kararı uygun görmüş!
Ben ve birçok taraftarın İlhan hocayı eleştirdiği temel konular;
• Gençlere neredeyse hiç şans vermemesiydi
• Hocanın hak etmediklerini düşündüğümüz bazı oyunculara sürekli şans vermesi; burada herkesin tahmin ettiği gibi Amilton…
• Son haftalarda kendisini göstermek isteseler de Hocanın süre vermediği, tercih etmediği Hırvat oyuncular,
• Yetenekleri ortada olsa da sürekli hata yapan ve mağlubiyete yol açan oyuncularda inat etmesi; Paz, Calvo
• Geçen sene performansı çok iyi olan Soneri başka pozisyonda oynatıp oyuncu kaybetmesi ve kazanmak için şans vermemesi
• Geçen sene sonradan oyuna girip oyunu değiştiren ama bu sene 11 de oynayıp isteneni vermeyen Mihalak…
Bu konular ile ilgili Hoca Antalya kampında bazı oyuncuların ve gençlerin gösterdikleri çabaları gördüğünü daha çok şans vereceğini söylemesine rağmen yeteri kadar şans vermemesi, gerekirse transfere gerek kalmadan sorunu çözeceğini söylemesi ve son röportajında transferi dillendirmesi yönetim ile hocanın arasını açan konular arasında diye düşünüyorum. Ayrıca Hocanın yerel bir televizyon kanalında Vaduz maçının kaybedilmesinde zeminin büyük etkisinin olduğunu söylemesi de bence bugünün olacağını bize gösteriyordu.
Peki bu olumsuzluklara rağmen görevden el çektirilmesi doğru mu derseniz KESİNLİKLE YANLIŞ derim. 1.65 puan ortalaması olan hocanın gönderilmesi hangi akılla açıklanır bilemiyorum.
Basından aldığımız bilgilere göre fesih sebebi ile ilgili bazı sebepler sunulmuş. Takımın eskisi gibi oynamadığı, 10 maçtır galibiyete hasret kalındığı ve TRANSFER konusunda anlaşılamadığı şeklinde. Bence son kelime tek sebep...
Amir satılıyormuş… Hoca Amarın satılmaması için çok drendi başaramadı ve yerine kimseyi aldıramadı. Aynı senaryonun Amir`de de yaşanacağını çok iyi bildiğinden izin vermeyeceğinden ve gelecek oyuncular konusunda ortak noktada bulunmadığından gönderildiğini düşünüyorum.
Peki bu sürecin bu noktaya gelmesinde Yönetim ne yaptı? Bana göre Hocanın gayretlerine yeteri kadar destek olmayı bırakın elini iyice zayıflatarak sürecin bu noktaya gelmesine neden oldu. Yapılan son transferler ve performansları ortada. Geçen senenin kadro kalitesi ile bu seneninkinin farkı ortada. Maalesef üzerine koymayıp üstünden aldık. Tüm bunların yanında başarısız bir Scout ekibinin başındaki kişi de sportif direktör yapılınca bence ipler tamamen koptu ve ilk mağlubiyet beklendi. Ben sportif direktörün atanmasından sonra Hocanın gideceğini hiç düşünmüyordum.
Kulüp içinde bir huzursuzluğun olduğu dile getirilmese de dışarıdan net görünüyordu. Hoca huzursuz, Başkan gergin ve oyuncuların isteksizlikleri net görülüyordu. Başkanın gerginliği genel kurulda 1. Üyemiz Şemsettin beye göstermiş olduğu üslupta netti.
Bundan sonra süreç nasıl işler diye sorarsanız bugün buna verebilecek bir cevabım yok. Zaman gösterecek….
Selam ve saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi