Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Beraberlik Başarısı

Konyaspor bu hafta Akdeniz ekibi Adana Demirspor`a konuk oldu ve beklide ligin en zor maçını oynadı. Maç öncesi ligde lider konumunda olan rakip, ev sahibi olmanın avantajı ile sahaya çıktı. Maçın her iki yarısında da rakip oyunun hakimi ve galibiyete yakın olan tarafıydı.

İlk yarı takımımız sahada ciddi bir varlık gösteremedi ve etkili ataklar yapamadı. Bunda hem rakibin istekli, etkili ve kaliteli ayaklarının olması hem de bizim oyuncularımızın bazılarının yeteri kadar etkili olmamasından kaynaklandı. Özellikle orta alanda Soner ve Çekici yokları oynadılar. Kanatlarda Bytyqi de etkisizken sadece sağ kanattan Michalak ile etkili olmaya çalıştık.

İkinci yarı İlhan hoca orta alandaki güçsüz oyunu değiştirmek adına Soner’i ve Çekici`yi çıkarttı ve Paz ile Oğulcan`ı oyuna aldı. Hocanın bu hamlesi sonrası ikinci yarı daha derli toplu görünmeye başladık. Ancak ne kadar derli toplu olsak da Demirspor’un ne hızına ne de isteğine ulaşamadık. Rakip kalemizde net pozisyonlar bulsa da neyse ki golle sonuçlandıramadı. Hop oturup hop kalktığımız maç ilk yarıda atılan birer golle bitti ve bir puana sevinerek sahadan ayrıldık.

Takımımız istediğimiz oyunu sahaya yansıtamamasının bana göre en büyük nedeni rakibin kaliteli olmasının yanında son haftalarda bazı oyunculardaki bariz düşüş. Özellikle Soner ve Bytyqi`nin performanslarının eskiye aratır nitelikte olması bizim hem oyunumuzu hem de gol bulmamızı olumsuz etkiliyor. Soner`in alternatifi olabilecek oyuncular mevcut. Lakin Bytyqi`nin alternatifi Amilton! Kısacası sol kanadımız çok etkili değil. Sağ kanadımızın durumu da soldan farksız değil. Michalak yeni yeni kendini bulurken zaman zaman çok etkili zaman zaman da çok etkisiz. Muriç de beklenenin baya altında kalınca ne soldan ne de sağdan etkili atakları organize edemiyoruz. Orta alanda ise Çekici gününde ise rahat maçı koparabilirken sakat ya da formsuzsa maalesef sıfır katkı alıyoruz. Çekici`nin yokluğunda Soner o alana yerleştiğinde bölgesi dışında olduğundan o da katkı veremiyor. Amar satılmamış olsa ondan katkı alabilirdik diye düşünüyorum. Orta alan kalabalık görünüyor ama katkı çok az. Hocanın eli bu sebeplerden dolayı maalesef çok zayıf kalıyor.

Sözün özü mevcut şartlar gönüne alındığında takım istenen seviyede olamasa bile direnç gösterebiliyor. Hücum anlamında daha istekli ve organize olmak zorundayız. Aksi halde maç kazanmamız çok zor görünüyor.

Son olarak HAKEMLER. Sadece Allah bizlere sabır versin demekten başka bir şey demek gelmiyor içimden.

Selam ve saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi