Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Kendimizi Bulduk

Konyaspor 5. haftanın sonunda ligi ikinci olarak tamamladı.  Sezon başında BATE Borisov maçlarından sonra belirttiğim gibi geçen sezonun devamı niteliğinde maçlar çıkarmıştık.  Ancak Vaduz maçlarında ve sonraki Başakşehir maçında takım istediği oyunu oynayamadı. Daha sonra psikolojik buhranı atlatarak hafızamızda bulunan oyun kurgusuna dönmeyi bildik.  İstanbulspor maçı ile beraber oynadığımız son 3 maçtan da takımımız sahadan galibiyetle ayrıldı.

Giresunspor maçında takımımız ilk yarıda Çekici ve Muric ile gol pozisyonları yakalasa da bunları değerlendiremedi. Ancak rakibimiz bize göre daha net gol pozisyonları yakalarken bunlarda Sehiç kalesinde devleşti. İlk 45 dakika oyun ortada seyretti.

İkinci yarının 51. dakikasında Ahmet`in güzel ortasına Muhammed çok güzel kafa vuruşu yaparak öne geçmemizi sağladı. Golü bulduktan sonra takımımız çok fazla pozisyon yakalamasına rağmen maalesef hiçbirini değerlendiremedi. Özellikle arkadaşları daha rahat ve gole yakın olmalarına rağmen Çekici şahsi oynayarak net gol pozisyonlarının sonuçlanmasına engel oldu. Rakip ikinci yarıda sadece tek bir şut çekti ve bunda da Sehic yine harika bir kurtarış yaparak gole engel oldu. Özellikle ikinci yarıda net pozisyonları değerlendirebilseydik maç daha farklı bir sonuçla bitebilirdi.

Maçın geneline baktığımızda takımımızın en iyisi hiç şüphesiz kalecimiz Sehic`ti. Hani derler ya atan ile tutanınız iyi olacak diye.  Giresun'da hem atanımız hem de tutanımız görevlerini layıkıyla yerine getirerek maçtan 3 puan almamızı sağladılar. Hem bu maç hem de geçen haftaki Fenerbahçe maçlarında Muhammed kalitesine yakışır bir oyun sergiledi. Sehic`e söz söylemeye gerek yok her hafta takımın en önemli oyuncularından biri olduğunu bize gösteriyor.

Oynadığımız son maçlara bakıldığında takıma katılan transferlerimizin uyum sağladıklarını ve ciddi katkılar verdiklerini görüyoruz. Özellikle Ahmet Oğuz, Calvo, Muhammed ve Muriç çok etkili olmaya başladılar. Oyuna sonradan giren Cebrail,  Bruno ve Uche de ilk 11'i zorlayacaklarını bizlere gösterdiler. Bu gelişme bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor.

Fatih Özgökçen başkanlığındaki Konyaspor yönetiminin göreve geldikleri günden bugüne kadarki süreçte başarılı bir transfer politikası izlediklerini görüyoruz. Takıma katılan oyuncuların büyük bir çoğunluğu hem sisteme hem de kulübün değerlerine uyum sağladılar. Sürecin bundan sonraki safhalarında da takım içindeki uyum ve birlikteliğin devam etmesi bizlerin en büyük dileğim.

Gelecek haftalarda oynadığımız bu oyun ve disiplin ile ligin yine üst sıralarında yer alacağımızı düşünüyorum. Bu hafta Eskişehir`de Hatay ile yapacağımız maçta takımımıza başarılar diliyorum.

Saygı ve Selamlarımla...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi