Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Konyaspor ve Yeni Sezon Hazırlıkları

Konyaspor ve Yeni Sezon Hazırlıkları

Konyaspor yönetimi sezonun bitişiyle beraber ara vermeden önce teknik direktörünü açıkladı, sonra sözleşmesi biten oyunculara teşekkür etti daha sonra da kombine fiyatlarını belirledi. Bugün itibari ile de transfer yasağını kaldırarak yeni transferini duyurdu.

Son yazımda feda sezonun vedaya dönüşmemesi ile ilgili görüşlerimi ifade etmiştim.

Öncelikle sözleşmesi biten oyunculardan kimse ile devam edilmemesi gerektiğini ve yeni sezonda yeni bir yapılanma olması gerektiğini yazmıştım. Yönetim de benim gibi düşünüyormuş ki Yunus haricinde kimse ile devam edilmeyeceğini ilan etti. Ancak Yunus ile ilgili bir girişim hala söz konusu değil. Geçen sezon sıfır katkı veren oyuncu neden düşünülüyor açıkçası çok anlayamadım. Bunun sebebini öğrenmek hepimizin hakkı diye düşünüyorum. Ben kesinlikle devam edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Yazımın bir diğer konusu Ali Çamdalı ile ilgiliydi ki ben devam edilmemesi yönünde fikir beyan etmiştim. Ancak yönetim devam kararının daha doğru olacağını düşünerek sözleşme imzaladı. Ben bu görüşe saygı duyuyorum ve bunda sonra sonuna kadar destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ali hocanın yolu da önü de açık olsun ki tüm başarılara hep beraber sevinelim.

Komine fiyatlarını görünce itiraz eden kişi sayısı galiba çok az oldu. Genel itibari ile kabul edilebilir bir fiyat düzenlemesi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca geçen sene yüksek fiyattan kombine alan tüm taraftarlara aynı koltuklar olması kaidesiyle % 25 indirim yapılacağı ifade edildi. Bu karar çok yerinde olmuş. Ben bu taraftarların aynı kolduk yerine istediği farklı tribünlerden ve koltuklardan alabilecekleri yeni bir düzenleme yapılmasının doğru olacağını düşünüyorum. İsteyen taraftarlar istedikleri yerden kombinelerini tekrar alsınlar. Zaten kombine alan insanlar hep aynı kişiler. Bu onların en doğal hakkı olmalı…

Yönetim her zamanki gibi büyük bir emek ve başarı ile transfer yasağını kaldırdı. Ben Konyaspor yönetimindeki her bir yöneticimizi ayrı ayrı tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum.

Bugün açıklanan stoperimizin hayırlı olmasını diliyorum. Oyuncunun geçen sezon ki performansınına bakınca sakatlıkla geçirdiğini gördük. Tek temennimiz bu oyuncunun iyi bir sağlık kontrolünden geçirildiği ve sonrasında sözleşme imzalandığıdır. Tetkiklerde bir şey yok ki imza atılmış, gelecek yıllarda tekrar bu sakatlıklarının nüksetmemesi ve yeni sakatlıklar yaşamamasını temenni ediyorum.

Son olarak basında çıkan Umut Bozok haberlerini değerlendirecek olursak; ben bu oyuncunun transfer edilmemesini tercih ederim. Bizim çok ihtiyacımız olduğu ara transferde bizi beğenmeyen ve fahiş bir maaş isteyen bu oyuncu yerine farklı bir oyuncunun transferini isterim. Ayrıca arkadaşın da Avrupa düşünüyor haberleri sürekli okunurken nasıl bir maaş isteyeceği de muamma.

Konyaspor yönetimini önümüzdeki günlerde hareketli ve yorucu bir serüven bekliyor. Ben az hata ile başarılı bir transfer dönemi diliyorum. Ancak transferlerin direk açıklanmasının yerine daha önceden duyurulmasının büyük hataların önüne geçirdiğini geçtiğimiz yıllarda tecrübe ettik. Oyuncuya ödenen miktarların haber yapılmadan hangi oyuncular düşünülüyorsa basınla önceden paylaşılması faydalı olacaktır. Çünkü hatalı transferlerin yapılmasını sosyal medya aracılığı ile Konyaspor taraftarı çok kez önledi. Birin de bile hata yapmadı taraftar. Bu konu gözden kaçırılmazsa hata az olur diye düşünüyorum.

Tüm Konyaspor camiasının daha sonra tüm İslam Aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyorum.

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi