Bayramda dikkatli beslenmeye dikkat

Bayramda dikkatli beslenmeye dikkat

Merhabalar, kıymetli dostlarım hafanın ikinci yazısı ile sizlerin karşınızdayım. Sizlerin ve ailenizin Kurban Bayramını kutluyorum.

Bayram, bizler için manevi değeri oldukça yüksek bir durum. Her ne kadar son dönemde aile ile beraber olmak yerine tatile çıkmak üzerine kurulmuş olsa da halen bayramlar oldukça güzel.

Kurban Bayramında bildiğiniz üzere et kesimi yapılıyor ve yeme - içme durumları daha da artıyor. Bunun yanında ziyaretlerde yenilen tatlılar da eklenince oldukça yoğun bir beslenme dönemi ortaya çıkıyor.

Bu durumlara dikkat etmekte oldukça fayda var. Kurban Bayramı'nda özellikle kalp-damar, mide, obezite, hipertansiyon ve diyabet gibi kronik hastalığı bulunanların beslenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Kurban Bayramı'nda yeterli ve dengeli beslenme davranışının sürdürülmesinin, kronik hastalığı olan kişiler kadar sağlıklı kişiler için de önem taşıyor. Yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne, besin gruplarının dengeli tüketilmesine özen gösterilmeli.

Bayramda, kırmızı etle birlikte tatlı ve hamur işlerinin de tüketim miktarı ve sıklığı arttığından özellikle kalp-damar, mide, obezite, hipertansiyon ve diyabet gibi kronik hastalığı bulunanların beslenmelerine daha fazla dikkat etmemeliler.

Kırmızı ette doymuş yağ ve kolesterol içeriği yüksek olduğundan kronik hastalığı bulunanların yağsız veya az yağlı etleri tercih etseler çok iyi olacaktır.

Bayramda kahvaltı öğününün atlanmaması, öğünlerde sebze, meyve, süt ve süt ürünleriyle ekmek ve tahıl gruplarından besinlerin dengeli şekilde tüketilmesi lazım.

Lütfen sağlığınıza ve beslenmenize dikkat edin. İyi bayramlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi