Sağlıklı olmak için hareket şart

Sağlıklı olmak için hareket şart

Merhabalar kıymetli dostlarım,

Bugün yeniden sizlerin karşınızdayım. Bugün yine hepinizin dikkatini çekecek bir konu ile sizleri bilgilendirmeye çalışacağım. Hepiniz hissediyorsunuzdur, artık yaz mevsimine yavaştan geçmeye başladık. Halen havaların akşamları soğuk olduğu günler var ama gündüz güneş tepede. Bu demek oluyor ki park-bahçe sezonu açılmış demektir.

Bu durum da demek oluyor ki, yürüyüş ve spor yapmanın tam zamanı. Hepimizin iş hayatının günde büyük bir bölümü masa başında geçiyor bu durum da büyük bir hareketsizliğe yol açıyor.

Hareket etmemek zamanla kasların güçsüzleşmesini sağlıyor ve çeşitli hastalıklara yol açıyor. Bu hastalıklar elbette hayati bir tehlikeye yol açmasa da yaşam kalitesini doğrudan doğruya etkiliyor.

“Eklemlerim ağrıyor” şikayetini özellikle belli bir yaşın üzerindeki kişilerde sıkça duyuyoruz. Kadınlarda erkeklere nazaran daha fazla görülen bu şikayetin sebebi çoğunlukla "kireçlenme" diye bilinen osteoartrit… Bu durum elbette 40-45'li yaşlarda çok rastlanan bi durum değil ancak yaşlandıkça insanın karşısına çıkan hastalık ve sorunlardan bir tanesi olabilir.

Kendi haya kalitemizi yükseltmek, yaşlılık döneminde daha refah ve hastanelerden uzak yaşam için gençken vücudumuza iyi bakmamız gerekiyor.

Bunun başında elbette doğru beslenme geliyor. Diyetlerimize dikkat edeceğiz ancak kaliteli yaşamın en önemli noktalarından biri de spor yapmak.

Bunun içinde spor salonlarına binlerce lira ödemenize gerek yok. Konya'da artık neredeyse her mahallede mutlaka en az 1 park bulunuyor.

Bu parklarda eşinizle, arkadaşlarınızla hafif tempoda yapacağınız 30-40 dakikalık yürüyüşler bile emin olun yaşamınızı, nefes alışverişinizi ve vücudunuzu olumlu ve pozitif yönde etkileyecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi