Aşırı sıcaklara dikkat edin

Aşırı sıcaklara dikkat edin

Merhabalar kıymetli okurlarım, Yine gündemden konularla karşınızdayım. Konya'ya artık tamamen yaz geldi diyebiliriz. Uzun süreli yağmurların ardından sıcaklar kendisini tamamen hissettirdi.

Bugün hava Konya'da 34 dereceleri gördü Yarın ve perşembe günü ise 37-38 derecelere çıkacağı konuşuluyor. Bu sıcaklar gerçekten sağlık açısından da bizleri etkileyebilir. Özellikle de çocukları.

Öğlen sıcağında güneşin tam tepede olduğu sıralarda çocuklarını dışarıya oyun oynamaları için lütfen göndermeyin. Akşam üzerini, güneşin batmasını bekleyin. Sıcaklarda koşup yorulmaları, bayılmalarına, burunlarının kanamalarına neden olabilir. O yüzden daha serin saatlerde onların oyunlar oynamasına özen gösterin.

Diğer değinmek istediğim konu ise değerli takipçilerim bugün adlığım etlikemek hamuruna zam haberi. Konyalıyız ve haliyle etliekmek tutkumuz ve sevdamız bir başka. Konya'da artık tek etliekmek hamuru 15 TL'den satılacak Bu tabii ki evde bir içik hazırladığınız zaman ödeyeceğiniz fiyat.

Birde tek lokanta da yiyeceğiniz etliekmek, peynirli börek ve bıcakarası diye adlandırdığımız yiyecekler var. Onların da fiyatları 220 ve 260'a çıkmış.

4 kişilik bir aile haftada 1 gün dışarda etliekmek yemek istese içecekleriyle beraber bu tutar bin TL'yi buluyor. 2020 rakamı çok özür dilerim ama mahalle arasında bir tutar. Eğer ki cadde üzerinde bir etliekmekçiye giderseniz burada fiyat tek etliekmekte 300 TL'ye çıkıyor.

Burada da ciddi bir sorun var. Konya'da 60, 75, 110 bu fiyatlara da tek etliekmek satılıyor. Demek ki bu fiyatlarda kazandırıyor. Burada bir fiyat istikrarının oluşması gerektiğini düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi