Konya'da iyiliğe koşalım

Konya'da iyiliğe koşalım

Merhabalar kıymetli dostlarım, Bugün yeni bir konu ile karşınızdayım. Konya'da yavaş yavaş artık gelenek haline gelen Konya Yarı Maraton bu hafta sonu koşulacak. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ve her geçen yıl daha güzel ve daha kurumsal bir hale geliyor. Benimde Konya'da dört gözle beklediğim aktivitelerden birisi.

Spor Konya Projesi kapsamında düzenlenecek organizasyon; 21 kilometrelik Yarı Maraton, 10 Kilometre Koşusu ve Halk Koşusu olmak üzere üç farklı kategoride gerçekleşiyor.

Mevlana Kültür Merkezi önünde saat 9:10’da Yarı Maraton’a; 9:15’te 10 Kilometre Koşusuna start verilecek. Halk Koşusu ise saat 13:30’da Kültürpark önünden başlayacak.

Çocuklarına spor yapmayı ve hareket etmeyi öğretmeniz için gerçekten çok güzel bi organizasyon olacaktır, mutlaka yaşlı, genç, çocuk kim varsa tanıdığınız bu organizasyona katılın.

Çok fazla uzun bir parkur değil ancak gelenek haline gelmesi için oldukça güzel bir halk koşusu etkinliği olacaktır.

İstanbul maratonu ülkemizde meşhurdur ve her sene boğaz manzaralı fotoğrafları orada görürüz. Konya maratonunun da marka haline gelmesi için yapılması gereken iş biraz da biz vatandaşlara düşüyor.

Maratonu sahiplenmek, yakın çevremize anlatmak ve ona katılmak Konya'ya büyük değerlerler sağlayacaktır. Zaten biliyorsunuz ki şehrimiz Avrupa2nın en önemli bisiklet şehirlerinden biri. Bu başarıyı neden maraton konusunda da büyütmeyelim.

Konya Yarı Maratona sahip çıkalım. Yukarı da da belirttiğim gibi bu sadece bir yarıştan ya da koşmaktan ibaret bir durum değil. Bu bir markalaşma organizasyonudur.

Belediye elbette bu tür organizasyonları yapacak ancak bunu büyütecek olan vatandaşlardır. Yine belirttiğim gibi çocuklarınızın sporu sevmesi ve sporcu kimliğine bürünmesi içinde oldukça katkı sağlayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi