Bu sorundan kurtulmalıyız

Bu sorundan kurtulmalıyız

Merhabalar kıymetli dostlarım, bugün son dönemde ülkemizin gündemini fazlaca meşgul eden bi konu hakkında sizlerle konuşmak istiyorum.

Bildiğiniz üzere sokak köpekleri konusu var ve her gün ülkemizin 1 numaralı gündem maddesi. Sokaktaki vatandaşın bu durumdan oldukça rahatsız ve bu rahatsızlık son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bununla ilgili yasa hazırlıkları da var.

Sokak köpekleri olayları bildiğiniz gibi pandemi döneminde patlak verdi. İnsanlarımız sokağa çıkamayınca buradaki popülasyonda artış yaşandı. Tüm ülkemizin her şehrinde, ilçesinde, köyünde, kasabasında herkes bu durumdan fazlasıyla şikayetçi durumda.

Konya'da Konya Büyükşehir Belediyesi'nin barınağı var ve kapasitesi 2 bin 500 köpek. Bu barınaktan yaklaşık 2000 adet daha yaparsak, sahipsiz köpekler ancak sığabilir. Bu büyüklükte bir barınağın maliyeti yaklaşık 60 milyon TL (2 milyon dolar) 2000 barınak = 4 milyar dolar maliyette.

Bütün köpekler barınaklara alındıktan, bu milyarlarca dolar harcandıktan sonra, köpekler 5-6 yıl sonra burada doğal olarak öldüklerinde, bütün bu tesisler çöp olacak. Aylık yem ve bakım masrafını da siz hesaplayın lütfen.

Bende bi hayvan severim hatta evimizde kedilerimiz vardır ve onlarla çok güzel vakitler geçiriyoruz. Ancak bu durum hayvan sever olmanın dışında. Bu şekilde uyutmaktan başka çözüm yoksa pekte yapacak bir şey kalmamış gibi duruyor. Buna biraz mahkumuz. Avrupa'da bu durum böyle yapılır çünkü. Köpek saldırısında doğrudan ya da dolaylı olarak çok çocuk ve insanımız hayatını kaybetmişken insan yaşatmak için bu önlem şart.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi