Çocuklarınızı spora yönlendirin

Çocuklarınızı spora yönlendirin

Ülkemiz her geçen gün daha da gelişerek büyüyor. Bu büyüme beraberinde farklı alanları da elbette pozitif etkiliyor. Ben sizi bugün bu duruma hem eğitim hem de kişisel gelişim noktasında bilgilendirmeler yapacağım.

Ülkemizde yerel yönetim yatırımları çok büyük atılımlara ulaştı. Artık her ilçede her mahallede birden fazla spor salonu veya spor merkezleri var. Bunun yanında artık her il ve ilçe belediyesinin kendi ismiyle açması gerek spor kulüpleri var. Burada farklı branşları değerlendirebilirler. Özellikle amatör spor branşlarında Türkiye son dönemde Avrupa2nın en fazla yükselen yıldızlarından bir tanesi.

Boks, güreş, judo, taekvondo, cimnastik, okçuluk ve daha bir çok alanda Türk çocuklarımız Avrupa, Dünya ve hatta Olimpiyat şampiyonu oluyorlar.

Zaten son dönemde Filenin Sultanlarımız bizi oldukça gururlandırdılar. Aldıkları başarılar, Avrupa Şampiyonlukları, Dünya Şampiyonlukları kazandılar.

Şimdi gelelim bunun çocuk üzerindeki etkisine. Çocuklarınız matematik yapamayabilir ama belki Türkiye'nin en başarılı sporcularından biri olabilir.

Mutlaka yaşadığınız il ve ilçede bir şekilde spor kulübü vardır. Çocuklarınızın hem fiziki hem de sosyal gelişimleri için mutlaka bir spor dalı ile uğraşmalarını sağlayın. Mutlaka yetenekleri olduğu bir spor dalı olacaktır.

Bakın klasik bir futbol kursuna ya da basketbol kursuna yazdırın demiyorum. Ha yetenekliyse ona da yazdırın elbette. Benim söylemek istediğim amatör spor branşlarında çok büyük bir gelişim trendi var.

Evladınız belki Dünyanın en iyi masa tenisi oyuncusu olabilir. Ona bu fırsatı mutlaka sunun ha bunun içinde emin olun öyle çok fazla afaki ücretler ödemenize de gerek yok.

Unutmayın eğitim yalnızca derste öğretmen tarafından olmaz. Çocuğun gelişim gösterebileceği her alan bir eğitim yuvasıdır aynı zamanda. Lütfen çocuklarını spordan uzaklaştırmayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi