Konya'da yaz-kış spor yapmak mümkün

Selamlar kıymetli okurlarım,

Bildiğiniz üzere pandemi ile birlikte sosyal yaşantılarımızın bir çok alışkanlığını evlerimize taşıdık Spor da bunların başında geliyor. Video ileme platformlarının da yardımıyla eve yoga- plates ve fitness yapmaya başladık. Pandemi süresi sona erdi ve bu spor alışkanlığımız bir şekilde devam etti. Bahar ve yaz mevsiminde spor yapmak için parkları kullanıyor ve o alanlarda gerek yürüyüş yapıyor gerekse de koşuyoruz. Konya'da yaşayan biri olarak bu durumdan fazlasıyla memnunum. Şehri her bölgesinde ve her merkez ilçesinde bu şekilde parklar mevcut. Çok büyükler, temizler, aydınlatma noktasında iyiler ve sürekli bakım onarım çalışmaları yapılıyor. Buradan bu parkları kullanan vatandaşlarımız içinde tekrardan çağrı da bulunmak isterim. O parkları bizle, evlatlarımız ve bizden yaşı büyük olanlarında belki torunları kullanıyor. Bu yüzden kullanırken daha dikkatli olalım. Daha güzel ve gelecek nesilleri düşünerek işlerimizi halledelim.

Bahr ve yaz mevsiminde spor yapmanın Konya'da güzel olacağından bahsettim. Elbette Konya'da güz ve kış mevsiminin de fazlasıyla kendisini sert hissettirdiğini dile getirmemiz gerekiyor. Bu zorlu soğuk hava şartlarında da Konya'da spor yapmaya devam edebiliriz. Özellikle Selçuklu ve Meram Belediyelerimizin açtıkları kapalı spor salonları var. Hatta bunlara yaşam merkezleri de diyebiliriz. İçinde onlarca fazla aktiviteyi gerçekleştirebileceğiniz önemli spor merkezleri kuruyorlar. Şehrin birçok bölgesinde var ve sayıları da her geçen gün artıyor. Selçuklu belediyemizin yüzme havuzları da yine oldukça kaliteli ve temiz.

Belediyelerin bu spor merkezlerine kayıtlar oldukça kolay ve zahmetsiz. Özellikle tercih etmemin sebeplerinin başında da kesinle ekonomi geliyor. Yakınen biliyorsunuz ki ülkemizde özel işletmelerin ve özel sektörlerin hizmetine ulaşmak son dönemde her geçen gün pahalılaşıyor. Buna da anlam veremiyorum. Bir spor salonun ya da bir otelin üyelik aidatları nasıl olurda bir önceki yıla oranla yüzde 100 hatta yüzde 150 artış gösterebilir. Elbette her Türk vatandaş ekonomik zorluk çekiyor, işletmelerde bu zorluklardan nasibi alıyorlardır, kısmen de haklılardır ama bu zam oranları gerçekten acımasız. Yıllık ücretlerin 20 hatta 30 bin TL'leri bulduğu spor salonları yerine belediyelerin açmış olduğu yaşam merkezlerini tercih etmekten çok mutluyum. Eğer sizlerde spora başlamak istiyorsanız hemen size en yakın olan spor merkezine gidip kaydınızı yaptırın. Emin olun fazlasıyla memnun kalacaksınız.

Haftaya başka bir yazıda görüşmek üzere, kalın sağlıcakla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi