Muhammed Mustafa Çetinkaya

Muhammed Mustafa Çetinkaya

Kadir Gecesi'nin Gizemi

Kadir Gecesi...

Bin aydan daha hayırlı, meleklerin yeryüzüne indiği, duaların kabul olduğu mübarek bir gece. Bu geceyi her sene Ramazan ayının son on gününde ararız. Camiler dolup taşar, teravihler kılınır, dualar edilir.

Ama Kadir Gecesi'nin asıl gizemi nedir? Kesin tarihi bilinmeyen bu gecenin hangi gece olduğunu nasıl anlarız?

Benim için Kadir Gecesi, sadece dua ve ibadetten ibaret değil. Bu gece, kendimle ve Rabbimle baş başa kalma gecesi. Yıl boyunca yaptığım hataları, eksiklikleri düşünme ve tövbe etme gecesi.

Kadir Gecesi'nde kalbimde tarifsiz bir huzur ve dinginlik hissederim. Sanki tüm dünya sessizliğe bürünür ve ben sadece Rabbim'in sesini duyarım. O gece dua ettiğimde, duaların kabul edileceğine dair bir inanç kaplar içimi.

Bu sene Kadir Gecesi'ni nasıl geçireceğimi düşünmeye başladım. Daha önceki yıllarda yaptığım gibi camiye gidebilir, teravihler kılabilir ve dua edebilirim. Ama bu sene farklı bir şey yapmak istiyorum.

Belki de bu sene Kadir Gecesi'ni sessiz bir ortamda, tek başıma geçirmek istiyorum. Kendimi tefekküre ve dua etmeye adamak istiyorum. Rabbimle derin bir bağ kurmak ve ondan af dilemek istiyorum.

Kadir Gecesi'nin gizemi, her Müslüman'ın kalbinde farklı bir şekilde tecelli eder. Kimisi için dua ve ibadet, kimisi için tefekkür ve inziva, kimisi için ise bambaşka bir şey olabilir.

Önemli olan bu gecenin kıymetini bilmek ve onu en iyi şekilde değerlendirmek.

Kadir Gecesi'nin feyzi ve bereketi üzerimize olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Mustafa Çetinkaya Arşivi

Ahilik

25 Eylül 2024 Çarşamba 00:00