Kurban Bayramı paylaştıkça güzel

Kurban Bayramı paylaştıkça güzel

Merhabalar kıymetli okurlarım, Ramazan Bayramını tamamlamamızın ardından Kurban Bayramını da pazar günü yaşayacağız.

Bildiğiniz üzere kurban bayramının dini gereklilikleri var ve o şartlarda olan her kişi kurban kesmek zorunda. Durumu, vakti yerinde olan vatandaşlarımız kurbanlarını kesecekler ve ibadetlerini yerine getirecekler.

Son yıllarda sosyal medyanın da etkisiyle bana göre kurban kesmek bir yarış haline geldi. Bunu yazarken inanın çok üzülüyorum. Sanki bu ibadetin biraz anlamını yitirmesine engel olamadık. Mesajlaşma gruplarında insanlar birbirlerine sürekli kestikleri etlerin fotoğraflarını ve videolarını gönderiyorlar ve. İşte bizim ineğimizden boğamızdan şu kadar et çıktı, şu kadar yağ çıktı diye bir nispet yapma durumu söz konusu.

Bu bizim dinimizce doğru bir yaklaşım değil. Bu bizim bir ibadetimiz ve bunu en sade şekilde yerine getirmemiz gerekiyor. Zaten kestiğimiz kurbanın 3'te 1'ini ihtiyaç sahiplerine dağıtmamız gerekiyor.

Sosyal medyayı hepimiz seviyor ve kullanıyoruz ancak bunu daha verimli ve anlamlı kullanmak gerekiyor.

Bu şekilde gereksiz paylaşımlar yapmak bizleri biraz kibirli insan haline getiriyor ancak bunlardan uzaklaşmalıyız. İbadet için kesilen hayvandan kaç kilogram etin çıktığının dedikodusunun yapılması son derece yersiz ve anlamsız.

Bu tür konuşmalardan en çok bizlerin çocukları etkileniyor. Onlarda kendi arkadaş grubuyla bunların tartışmalarını yapıyor belki, övünüyor ya da bu tarz saçma konular yüzünden yüzü düşüyor. Buna ne gerek var.

İbadetler sessiz ve kimseye duyurmadan yapılır. 'Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek' diye buyur eden bir dinin mensuplarıyız. O yüzden sizlerden bu süreçte sizlerden ricam son derece sessiz ve kimseye duyurmadan bu ibadetlerinizi yerine getirmeniz.

Hayırlı bayramlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi