Nadal'ın vedası

Nadal'ın vedası

Merhabalar kıymetli dostlarım bugün size hayatta izlerken en keyif aldığım spor dalının efsanevi simini anlatacağım. Rafael Nadal.

Tenis ne kadar seversiniz, bilir misiniz bu konu hakkında elbette fikrim yok ama bu adamın ismini duyduğunuzu düşünüyorum. İspanyol tenisçi Rafa Nadal Fransa Açı diye tabir ettiğimiz Roland - Garros turnuvasını tam 14 kez kazandı ve bunu Federer - Djokovic gibi kendi gibi üst düzey oyuncuların olduğu bir dönemde yaptı.

2024 Roland Garros geçtiğimiz günlerde başladı. Nadal, ATP turlarında yeteri kadar puan alamadığı için seri başı değil ve Dünya Sırlamasındaki isimlerden biri ile 1.Turda eşleşti, Zverev. Uzun sakatlık döneminden sonra ev sahibi olduğu kortta nasıl oynayacağı merak konusu olan Nadal beklediğimden çok daha iyi dönmüştü.

38 yaşında olan Nadal'ın kort içindeki vuruşları, enerji ve hırsı sanki 25-26 yaşlarını andırıyordu. Belki de Paris Olimpiyatlarında son kez izleyeceğiz. Ben, 2025 Roland Garros'a da katılacağını ve orada veda edeceğini düşünüyorum.

Federer'in vedasında bile çok fazla üzülen ben Nadal'ın muhtemel vedasında neler yaşayacağımı tahmin edemiyorum. Nadal'ın karakterine, insanlığına, şampiyonluklarına, servislerine ve bunların hepsine tanıklık ettiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum.

Son 20 yılda tenisi bambaşka bile hale getiren bu anlamda ilk adımı atan belki de oyunu değiştiren kişi Roger Federer'dir. Oyuna dinamizm kazandıran ve adeta bir balerin gibi oyuna görsel bi farkındalık getiren isimdir. Estetik vuruşların majesteleri.

Djokovic ve Nadal da bu oyunu değiştirmiş ve elbette geliştirmiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi