Yılmaz Sandıkcı

Yılmaz Sandıkcı

Yüzde 99 Müslüman Öyle Mi?

Ülkemizin yüzde 99’u müslüman deriz ve övünürüz. Niçin övünürüz? Hiç düşündünüz mü? İçinde emeğimiz olmayan şeyler ile övünmeye hakkımız var mı? Biz bu haksız övünme arzusunu aşmadan, müslümanlara musallat olan marazlar ortadan kalkar mı sizce?

*

Bu marazlardan beslenen müslüman maskeli tiplerin en büyük desteği şekil ile mana farkını anlamayan cahil müslümanlardır bence. Müslüman kılığında gezen hainler sorun değildir ama bu hainleri müslüman zannederek takip eden cahillerimiz çoktur ve en büyük sorunumuz da budur.

*

Hatırlayın yıllar önce hükumetin “imar barışı” uygulamasına 10 milyon kadar başvuru yapılmıştı. Bunu nasıl anlamak gerekir sizce? İmar barışı, yani bir tür imar affı… Bu kadar başvurunun sebebi imarsız, imara aykırı, iskansız, ruhsatsız binalar olmuyor mu? Yani kanunu, hukuku, hakkı hiçe saymışlar yıllarca. Ama %99 müslümanız değil mi?

*

Yani, 84 milyonluk nüfusu olan ülkemizde on milyon ev, bark, dükkan, küçük veya büyük bina teknik ifadesi ile “bağımsız bölüm” imarsız yapılmış, imara aykırı yapılmış, iskansız yapılmış, ruhsatsız yapılmış, bir şekilde kaçak ve hukuksuz yapılmış! Ama %99 müslümanız değil mi?

*

Hadi biraz yumuşatalım içinde bazılarının teknik veya bürokratik sorunu olsun. Bu on milyon “bağımsız bölümde” yaşayan veya bunlardan yararlanan aile sayısı üzerinden hesap edersek 40 milyon kişi diyebilir miyiz? Biraz iyimser olalım canım, hadi 20 milyon olsun. Yirmi milyon kişi! Kim bunlar? Kanun tanımaz! Kurala, güvenliğe, hakka, hukuka, “kul hakkına” uymaz kişiler nüfusumuzun yüzde kaçı ediyor? Ama bi dakka bizim ülkemizin yüzde 99’u Müslüman değil mi?

*

Tam burada şunu açıklamak isterim; Müslüman olan yalancı olmaz, hırsız olmaz, hukuksuz olmaz, hak yemez. Ancak, yalancılar, hırsızlar, hak hukuk tanımayanlar, kul hakkı yemekten utanmayanlar Müslüman kılığında karışıyor aramıza.

*

İyi de bu kadar çok olabilirler mi? Olamazlar, değiller! Ancak “Türkiye dar-ül harptir” gibi sözler ile kendi yalan, dolan ve kanunsuz işleri için hesap vermekten kurtulmaya çalışanlara kananlar çok fazla! Kuran ahlakını örnek alan da peygamber (sav) efendimizin kişiliğini örnek alan da böyle çarpıtmalar yapmaz yapaman, yapanlara da kanmaz değil mi?

*

Öyleyse sorun nerede? Ortada bir harp varsa herşeyden önce bunun ilan edilmesi gerekir şeriata göre de hakkaniyete göre de… Yine birileri çıkıp sevgili peygamber (sav) efendimizin “savaş hiledir” hadisi şerifi üzerinden durumu kurtarmaya çalışabilir ama yine aynı çarpıtma çukuruna düşer. Bizde Müslümanlık %99 olsa da bu çukura düşenler çok fazla!

*

Çünkü, peygamberimiz, “savaş hiledir” diyor, “hile savaştır” demiyor. Yani ortada bir savaş olacaksa, Müslümanlar, mümin seviyesine yakışır şekilde mertçe önceden ilan etmesi gerekir. Ancak bundan sonra hile yapabilir! Ama savaş ilan etmeden kendi kendine hile yapıp, yaptığı hileyi, desiseyi, yalanı dolanı, sahtekarlığı savaş diye, dar-ül harp diye savunanlar Müslümanlığı anlamamış demektir! Ya da Müslüman kılığında İslam düşmanlarına hizmet(!) edenlere kanmış olabilir bunlar…

*

Çünkü, herşeyden önce İslam dini selam kökünden yani “itaat etme, teslim olmak, esenlik ve barış içinde olma” anlamından gelir… İslam dininin kökünde barış içinde olmak vardır yani… Hile yaparak barışa hizmet eden bir Müslüman olur mu? Olmaz. Hiçbir Müslüman bu duruma düşmek istemez! Kandırılanlar hariç.

*

Uyarmaya, uyandırmaya kalkanlara da sanki ellerinden dünya nimetleri alınmış gibi saldırıyor bazıları. Niçin? Bi dakka bir daha düşünün… Allahın verdiği aklı, Allahın ruhunuza yerleştirdiği vican ile kullanarak düşünün. Bazı din tüccarı; abdest ile namaz ile hac ile günahlar affedilir diyor ve "takvasız" korkanları kandırıyor, yanına çekiyor... İyi de ruhsatsız, imara uygunsuz kaçak binanın yıkıntısından ölenler varken, hak etmeyen birileri torpil ile işe girip maaşa bağlanırken, hak edenlerin işsiz kalmasının ahından gelen günahları hangi abdest, namaz veya hac affettirir?

*

O kadar kandırılmışlar ki, kandıkları yalanlar ile o kadar mutlular ki Allahın, Kuran’daki dininden rahatsız oluyorlar. Göstere göstere bir namaz kılarken, vay o namaz kılanların haline diyen ayeti görmezden geliyorlar? Namaz kıl günahların affolur diyenleri takip etmeyi tercih ediyorlar.

*

O kadar kolay mı kardeşim? Bu dünya da insanları kandırabilirsiniz ama öte dünya da Allah’ı kandıramayacaksınız… Keşke aklınızı vicdanınız ile kullanarak bir daha düşünseniz, keşke! İşin aslını anlasanız keşke… Dinin manasını anlamaya çalışsanız keşte… O zaman, Türkiye’nin değil dünyanın bile %99u Müslüman olabilir biliyor musunuz? Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yılmaz Sandıkcı Arşivi